Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

sugar glider

  • saskia bason

    mijn vraag is hoe lang draagd een vrouwtjes sugar. en hoe lang zit het jonkie inde buidel zak. en moet je het mannetje weg halen als het vrouwtje moet jongen.

  • Monique

    Jonge gliders ook wel Joey's genaamd, hebben een draagtijd van 16 dagen alvorens ze met een grote van 5mm, voorzien van slechts 2 voorpootjes een weg banen naar de buidel van de moeder.

    Ze blijven 40 dagen in de buidel van de moeder om zich te ontwikkelen tot volgroeide joey's, voorzien van pigment. Dit is vaak het moment dat je bij de moeder kan zien hoeveel joey's ze in de buidel heeft

    Na nog eens 30 dagen zullen de ogen open gaan en de kans om een joey's te zien is vanaf dan veel groter. Ze komen steeds vaker de buidel uit. De moeder neemt ze mee op haar buik of rug. Ook voor de vader is hier een taak weggelegd.

    Na in totaal 100 dagen zullen ze beginnen met zelf eten te zoeken en met 130 dagen is een joey geheel zelfstandig te noemen.

    Zoals je ziet is dit een heel ander jong proces als bij zoogdieren en hoef je de vader zeker niet weg te halen.

    Groetjes Monique